Våre utstillinger

I våre lokaler på Karl Pettersens gate i Tromsø har vi laget plass til to permanente utstillinger. I utstillingene blander vi sammen våre egne kreasjoner med vakre møbler fra andre produsenter (inkludert Trademax og Liguria Møbler), samt en masse antikke møbler som vi har restaurert fra bunnen av. Mesteparten av møblene er til salgs, og ideen om utstillingene er både å fascinere deg som besøkende og gi deg inspirasjon til hvordan du kan dekorere hjemme. Vi bruker mye tid på å lage gode utstillinger for deg og for at det skal bli et vakkert design.


   1800-tallet

1800-tallets møbelindustri var basert på tre, tre og tre igjen. Det var bare i mer velstående hjem at det kunne være møbler med innslag av andre materialer, slik som jern / stål og glass. Tre er et materiale som kan holde veldig bra, hvis du gjør godt grunnarbeid. I Tromsø var det på 1800-tallet en hel rekke svært dyktige snekkere, og med vår utstilling 1800, ønsker vi å gi oppmerksomhet til disse menneskene.


I utstillingen vil du finne 20 autentiske stoler, bord og sofaer fra 1800-tallet, som vi har møysommelig restaurert fra grunnen av. Vi supplerer med egne møbler laget i samme stil sammen med noen møbler fra andre moderne produsenter.


   Rorbu

I utstillingen Rorbu, har vi tatt en helhetlig tilnærming til møbler fra de tradisjonelle fiskerisamfunn i Tromsø-området fram til 1960. Denne utstillingen har vi vist siden 2004, og den fortsetter å være svært populær. Det er mange av våre besøkende som mener vi har laget et museum som langt overgår andre museum i Tromsø.


Utstillingen omfatter ca. 20 møbler. Fremfor alt handler det om stoler, sofaer og tre salongbord. Sofaen var en veldig nyttig møbel i fiskerisamfunnene. Den ble brukt både som et sete og seng. Når det var tid for å sove, kunne du bare fjerne tre seter og ha på sengetøyet på sofaen. Vi har også lagt til noen nye møbler fra anerkjente produsenter. Disse møblene er håndplukket for å vise hvordan man i vår tid kan lage stoler og sofaer med en gammeldags design og sjarm.