Nyheter

Male senger

     Skrevet 8/7 -14


Vi selger senger som vi har satt vårt eget preg på. Vi designer et unikt mønster for hver seng, ofte på spesielle forespørsler etter våre kunder. Sengen er hovedpersonen i soverommet, og er det møblet som setter stemningen for hele rommet. Ethvert soverom som vil fremstå som unikt må derfor ha en seng som også er unik og som fanger blikket. Dette er grunnsteinen i vår filosofi.


Vi maler de fleste senger, men det er særlig barnesenger som vi får forespørsler om. Barnerom gir ofte friere rammer for friske farger og design og har også som regel større utvalg av figurer og karakterer å velge mellom.


Kvalitetssenger fra Trademax
For å levere et bra produkt er det viktig at vi starter fra et godt utgangspunkt. Det betyr at vi stiller høye krav til sengene vi kjøper inn for å male. Den beste balansen vi har funnet mellom pris og kvalitet er hos trademax.no. Er du ute etter gode senger av flott byggekvalitet, finner du billige senger online på trademax.no. Denne bedriften leverer på døra, som er fantastisk for oss, og de har 14 dagers åpent kjøp ovenfor privatkunder.


Med en seng fra Trademax får vi et godt utgangspunkt, og vi kan sammen bli enig om hvilken seng som passer best dine behov. Sammen kan vi lage en helt unik seng som du eller dine barn vil ha stor glede av i mange år fremover. Ikke nøl med å ta kontakt med oss!
    Spennende sofautstilling på Shoddyhuset

     Skrevet 19/11 -13


På Shoddyhuset er det nå åpnet en ny utstilling som viser moderne sofaer. Her er det mye nytt og innovativt å få med seg.


Funksjonelle sofaer
Mange av de utstilte sofaene er designet med tanke på full funksjonalitet. Her er det smarte løsninger som står i fokus, og det er inspirerende å se hvor kreative enkelte produsenter har blitt. Hovedfokuset ligger på komfort og det er mange gode alternativer om du trenger å slappe av. Med en sofa fra Shoddyhuset ligger alt til rette for en fantastisk kveld foran tv-en, med gode mat og drikke.


Moderne design
En egen avdeling er satt av til sofaer med kreativt nytt design. Spesielt oppsiktsvekkende er modellene fra Trademax.no. Disse er preget av en spenstig retrostil som gir assosiasjoner til tidligere tider, samtidig som dette er satt inn i en moderne kontekst. Stilrene og minimalistiske sofaer er likevel ikke til hinder for en behagelig opplevelse. Disse møblene ser ikke bare praktfulle ut men holder samtidig et høyt nivå innen komfort. Her kan man kombinere den ultimate hvilepausen med gleden av vakkert design. Alt ligger med andre ord til rette for å anskaffe seg en sofa i særklasse.


Shoddyhuset byr på sofaer for en hver smak og lommebok. Man finner alt fra sovesofaer til designperler fra Trademax. Utstillingen varer i noen uker til og det er derfor alle muligheter til å ta en titt på det nyeste og mest fasjonable innenfor sofaverdenen. Både entusiaster og folk på jakt etter ny sofa har noe å se frem til.
    Coffee table – nyhet fra oss på Shoddyhuset

     Skrevet 22/10 -13


Fram til 1960 var det ikke mange i Tromsø som hadde tid til å sitte ned i sofaen med en kopp kaffe. Det forandret seg imidlertid snart, da levestandarden steg kraftig i slutten av 1960 og tidlig på 1970-tallet. Alle nordmenn begynte å drikke kaffe og stuen fikk en ny rolle å spille. Innredning i stuen ble mer vanlig, og det gikk på salg av spesielle stuebord for plassering ved siden av sofaer.


I 1979 begynte møbelprodusenten Ansgar å produsere et lavt bord i tre med en solid glassplate. Bordet ble kalt Tromsø, men det var aldri noen som kalte bordet for nettopp det. Bordet ble rett og slett kalt Ansgar. Dette bordet ble en stor suksess i noen år før møbelprodusenten gikk konkurs og dermed opphørte produksjonen. På samme tid økte populariteten til mer moderne stuebord.


Bordet Ansgar / Tromsø fikk imidlertid en renessanse i slutten av 1990-tallet, da mange nordmenn ønsket å begynne å dekorere med klassiske møbler. Populariteten har fortsatt på 2000-tallet. I fjor begynte vi å skissere et eget stuebord og i februar 2013 leverte vi vår første bestilling på bordet Coffee Table. Bordet heter akkurat hva det er - et kaffebord. Bordet er laget av brunt lakkert eik og har veldig fine blomsterdekorasjoner på bena. I sentrum er to glassplater med en treramme rundt. Frem til oktober 2013 har vi solgt 50 stykker av dette møbelet, som vi mener er noe av det fineste vi noensinne har laget.
    Leter du etter en sofa?

     Skrevet 26/9 -13


Hvis du er på jakt etter en ny sofa, eller kanskje til og med to sofaer for stuen, oppfordrer vi deg til å komme til oss og prøve ut vår nye kolleksjon av sofaer fra Trademax. Trademax er en anerkjent produsent av sofaer i mange forskjellige varianter. En spesialitet er sovesofaer med plass til en eller to personer. En annen spesialitet er sofa med divan. Sistnevnte kan du vanligvis få i mange forskjellige utførelser. Divanen kan stå til venstre, alternativt til høyre, eller til og med på begge sider. Divanen kan være dyp eller bred, eller begge deler.


En merkevare knyttet svært sterkt med Trademax er Howard. Varemerket tilbyr en rekke svært vakre sofaer som er alle svært komfortable og også veldig slitesterk. En Howard-sofa vil vare i mange år og er like vakker i dag som om ti år. En Howard-sofa, kan du kombinere litt hvordan du vil. Du velger sofaer med treseter eller fireseters, rette eller buede sofaer.


Vi har fem modeller av sofaer fra Trademax i butikken i dag, og vi kan også tilby deg å bestille andre modeller gjennom oss. Godt å vite, er at du absolutt ikke trenger å begrense deg til de fargene du kan se i butikken. Trademax tilbyr et nærmest ubegrenset utvalg av farger. Merk bare at det kan være lengre levering av visse farger.


Skal du kjøpe en sofa, besøk oss på Shoddyhuset i dag! Vi vil hjelpe deg å finne sofaen som blir sentrum i din stue.
    Ny utstilling

     Skrevet 15/8 -13


Shoddyhuset har eksistert siden 1989 og gjennom årene har vi designet og produsert en rekke av våre egne møbler. Vi gjorde en undersøkelse for noen år siden, og oppdaget at vi hadde totalt 23 egne møbler for salg i løpet av årene. Med dette tallet friskt i tankene, begynte vi å lure på om vi ikke skulle lage en utstilling med bare våre egne møbler. Vi er for tiden i full sving i planleggingen for denne nye utstillingen. Tanken er at den nye utstillingen vil erstatte utstillingen "1800-tallet". Vi tror at det er på tide å friske opp litt i galleriet!


Den nye utstillingen har ennå ikke fått et navn, men ideen er ganske tydelig. Vi vil vise vår egen møbelproduksjon fra 1989 til nå. Det blir lagt vekt på møbler fra tidlig 2000-tall. For det var da vi var mest aktive i å lansere nye møbler.


Blant utstillingene vil du finne stoler, sofaer og bord, sammen med noen av våre unike innredningsdetaljer av jern. Du vil få mulighet til å kjøpe alle møblene som vi presenterer i utstillingen. Noen kan du kjøpe direkte og ta med deg hjem under besøket. For andre, får du legge inn en bestilling, fordi vi ikke har alle møbler på lager.


Utstillingen åpner i mars 2014 og selvfølgelig vil vi annonsere det i lokalpressen og vi vil også legge ut linker på Facebook og Instagram (bortsett fra her på nettsiden). Vi håper du kommer til å besøke oss, og at du setter pris på nyheten vår.
    Sofaen Håkøya

     Skrevet 20/7 -13


Sofaen Håkøya er vår mest klassiske møbel i alle kategorier. Siden vi satte ut det første eksemplar i vår butikk på Karl Pettersens gate i 1994, har vi solgt utallige sofaer av denne modellen. Hvorfor er sofaen Håkøya så spesiell og så ettertraktet? Det er flere svar.


For det første, er sofaen Håkøya et meget vakkert møbel. Den er laget på den gammeldagse måten, med slitesterk skinn i beste kvalitet. Vi bruker kun det fineste kalveskinn. Ryggen er tettsittende og polstret med ull, som tradisjonelle britiske lenestoler og sofaer. Med gullknapper for hvert område med polstret får ryggstøtten en klassisk eleganse. Sittedelen av sofaen er også ganske stramt stoppet. Sofaen har plass til tre personer. Bena er laget av valnøtt og føttene er laget av messing. Også disse to delene er typisk britisk. Elementet av Tromsø kommer gjennom beslag av tre som vi har plassert på sidene og på armlenene. Det er et vakkert eldre tre som gir en rustikk sjarm i sin enkelhet.


For det andre, er sofaen Håkøya bygget for å vare. Ikke bare ett, ti eller 20 år, men for alltid. Vi har lagt mye arbeid i å lage en så solid sofa som mulig. Dette er grunnen til at mange kjøper sofaen Håkøya til sine barn når de forlater hjemmet. Tanken er at sofaen vil følge deg gjennom hele livet.


Sofaen krever ikke vedlikehold, bortsett fra at det anbefales å tørke av huden med en fuktig duk en gang i blant. Hvis polstret i det usannsynlige ødelegges, bare ring oss og vi vil reparere sofaen din gratis.
    Lenestol Røros

     Skrevet 5/7 -13


Lenestolen Røros er det vi kaller en moderne klassiker. Vi lanserte dette møbelet i 1999 og siden da har vi solgt over 100 eksemplarer. Lenestolen er en kopi av en klassisk britisk lenestol med hard polstring og ørelapper. I 2004 supplerte vi lenestolen med en fotskammel. Ikke veldig klassisk, kanskje, men vi merket en økt etterspørsel etter akkurat en fotskammel.


Lenestolen Røros er laget av kalveskinn i en mørkere nyanse. Bena er vakkert bearbeidet i valnøtt. Føttene er laget av slitesterk eik. Stolen er laget for å tåle tidens tann. Hvis du kjøper et eksemplar fra oss, kan du forvente at den vil fungere bra i en lang tid framover. Den vil også holde formen. Vi tester alltid kalveskinnet på alle mulige måter for å sikre at det er av absolutt topp kvalitet.


Polstret er ganske hardt, akkurat som det skal være i en lenestol med ørelapper. Polstret på ryggen er avdelt med knapper i gull, akkurat som vår sofa Håkøya. Seteputen er separat og reversibel. Armlenene er praktisk vinklet ut fra setet med litt løsere polstring. På sidene og på baksiden har vi lagt til vakre detaljer i valnøtt. Detaljene gir virkelig en ekstra dimensjon til utformingen.


En lenestol av modellen Røros er et perfekt møbel (og også et innredningselement på egen hånd) for stue, bibliotek eller lesehjørne. Den er behagelig å sitte i og hvile i, selv i lange perioder. Ørelappene skaper en liten "boble" som separerer lyder.
    Interiørdesign fra Tromsø Design

     Skrevet 26/6 -13


Tromsø Design er en liten møbelforretning fra Tromsø, som vi på Shoddyhuset gjerne samarbeider med. Tromsø Design gjør også noen egne kolleksjoner av møbler fra tid til annen, og da hjelper vi dem og selge noen eksemplarer også i vår butikk. Fremfor alt, selger vi imidlertid vanligvis innredning fra Tromsø Design. Anne fra Tromsø Design skaper de mest fantastiske kreasjoner i eldre stil. Anne selv kaller sine kreasjoner for shabby chic med moderne moteterminologi.


Samlingen i 2012 var imponerende, med mange vakre lysestaker, lampekroner og hyller, av tre og jern. Jern er noe som Anne på Tromsø Design virkelig utmerker seg innenfor. Hun har sitt eget lille verksted, og lager alle sine produkter fra bunnen av, fra jerntråd. Det er et flott håndverk som har gått i generasjoner i familien. Kolleksjonen i 2013 var om mulig enda mer imponerende, med flere svært vakre utforminger i valnøtt. Anne overrasket oss virkelig da hun sa at hun hadde laget lysestaker i valnøtt, med samme blomstermønster som vår egen sofa Håkøya. Lysestakene matcher sofaen perfekt, både i form og farge, og vi er glade for å kunne selge dem i butikken vår.


Hvis du ønsker å se det nyeste fra Tromsø Design så gå til butikken ved Kongeparken i Tromsø. Hvis du ikke er fra Tromsø, og kommer til oss først, vil vi gjerne vise deg veien. Det er ikke mer enn bare 100 meter.


Vårt samarbeid med Tromsø Design er et utmerket eksempel på håndverksgleden i Tromsø-området. Her er vi ikke konkurrenter, men kompletterer hverandre i utvalg av møbler og innredning.